Tampereelle uusi kulttuuri- ja tapahtumatila – vanhasta tavara-asemasta yli 1 000 hengen tapahtumakeskus

Tampereen kiinnostavimmat keikat ja tapahtumat järjestetään jatkossakin Tullin alueen läheisyydessä! Tampereen Kulttuurikamari Oy avaa keväällä 2023 uuden konsertti- ja tapahtumasalin tavara-aseman historialliseen jugend-rakennukseen, joka sijaitsee rautatieaseman kupeessa, vain moukarinheiton päässä Tullikamarin kulttuurikehdosta.

Tampereen ydinkeskustasta ei löydy montakaan yhtä kiinnostavaa rakennusta kuin vanha tavara-asema. Valtakunnan uutisaiheeksi historiallinen, kansanliikkeenkin nostattanut jugend-vanhus nousi viimeistään heinäkuussa 2020, kun sitä kärrättiin Ratapihankadun liikennejärjestelyjen yhteydessä kolmisenkymmentä metriä kaakkoon noin kolme tuntia kestäneessä siirto-operaatiossa.
 
Nyt voimme ylpeinä ja onnellisina kertoa, että tavara-asema on liittynyt Tampereen Kulttuurikamari Oy:n perheeseen! Tullikamari saa 114-vuotiaasta tiilirakennuksesta itselleen samanhenkisen, arvolleen sopivan pikkusisaren ja tamperelaiset käyttöönsä uuden, upean konsertti- ja tapahtumasalin.

Näköyhteyden päässä Tullikamarista

Rautatieaseman kupeessa sijaitsevan tavara-aseman seinien sisään rakennetaan parhaillaan yli 1 000 hengen salia konsertteja ja muita tapahtumia varten. 
 
Tavara-asema avaa ovensa yleisölle keväällä 2023. Valmistuessaan tavara-asema mahdollistaa Tampereen Kulttuurikamarin konserttien ja muun tapahtumatoiminnan jatkumisen myös Tullikamarin peruskorjauksen aikana. 
 
Tavara-asema ja Tullikamari ovat käytännöllisesti katsoen naapureita; ne sijaitsevat rautatien ja saman ratikkapysäkin välittömässä läheisyydessä. Tampereen Kulttuurikamarille tämä avaa aivan uudenlaisia näkymiä ja mahdollistaa tulevaisuudessa entistä runsaamman ja monipuolisemman tapahtumatuotannon, kun kaksi huippuluokan salia seisovat kaupungin ydinkeskustassa näköyhteyden päässä toisistaan.

Tavara-asema toimii omilla vahvuuksillaan

Kehitysjohtaja Tero Viikarin mukaan tavara-asemasta on tarkoitus luoda paikka, jolla on oma, vahva identiteettinsä siinä missä Tullikamarillakin.
 
– Tullikamari ja tavara-asema tulevat tukemaan ja täydentämään toisiaan, mutta toimimaan ennen kaikkea omilla vahvuuksillaan. Alkuvaiheessa eli niin kauan kuin Tullikamarin peruskorjaus jatkuu tavara-asema tulee kuitenkin toimimaan pääasiallisesti suurten konserttien ja tapahtumien järjestämispaikkana.
 
Tampereen Kulttuurikamari vuokraa samassa yhteydessä käyttöönsä myös tavara-aseman kupeessa sijaitsevan vanhan rautatieläisten asuinrakennuksen. 1900-luvun alussa rakennettuun puutaloon tulee alkuvaiheessa muun muassa toimistotiloja sekä ravintolatoimintaa.

Takaisin ylös