Tullikamarin Klubin keittiön maut loihtii jatkossa Brocco Catering

Miikka Lindqvistin ja Janne Salosen yritys ottaa haltuunsa Tullikamarin ruokapuolen. Brocco avaa pelin 1.5. vappubrunssilla. Toukokuun alussa päästään nauttimaan myös uudistetuista lounaista.
 

Tampereen Tullikamari siirtyy vappuna uuteen, entistä maukkaampaan aikakauteen. Keittiön ottaa haltuunsa tamperelainen catering-alan yritys Brocco, joka loihtii jatkossa niin lounaat, brunssit kuin kesän terassiherkut sekä huolehtii Klubin ja Pakkahuoneen tapahtumien ruokatarjonnasta sekä artisticateringista.

Broccon mauista pääsee nauttimaan ensimmäisen kerran 1.5.2021 järjestettävällä vappubrunssilla. Uudistettu lounasbuffet aloittaa maanantaina 3. toukokuuta.

– Miikka ja Janne ovat kovan luokan ammattilaisia, joilta voi odottaa korkealaatuista ruokaa, kekseliäisyyttä ja innovaatioita. Kun he ottavat vetovastuun keittiöstä, pääsemme keskittymään entistä paremmin juomapuoleen. Olemmekin laajentamassa viinilistaamme sekä kesän aikana myös oluttarjontaamme, ravintolapäällikkö Mirka Sirviä-Mäkelä kertoo.
 

Golfareille tuttu kaksikko

Miikka Lindqvist ja Janne Salonen perustivat Broccon alkukeväästä yhdessä Miikan puolison Annika Lindqvistin ja Mika Lylyn kanssa. Vaikka yritys on alkutaipaleellaan, kokeneella porukalla on takanaan pitkä yhteinen historia toisessa catering-alan firmassa, Bufferissa. Vuonna 2013 perustettu yritys tunnetaan parhaiten siitä, että se täyttää nälkäisten golfareiden vatsat Nokian ja Pirkkalan kenttien (Nokia River Golf, Pirkkala Golf) ravintoloissa.

Miikka Lindqvistille yhteistyö Tullikamarin kanssa tarkoittaa tunteikastakin kotiinpaluuta.

– Olin aika nöösi jätkä, ehkä 16–17-vuotias, kun pääsin Klubille ensimmäiseen työharjoitteluuni. Se harjoittelu venähtikin sitten yli kymmenen vuoden mittaiseksi!

Lindqvist eteni apukädestä keittiöpäälliköksi ennen kuin päätti vuonna 2014 keskittyä oman yrityksen pyörittämiseen. Nyt hän palaa ”kotikeittiöönsä”, monta kokemusta rikkaampana.

– Näin jo silloin nuorena sen potentiaalin, minkä tämä talo, sen kulttuuritoiminnan rikkaus ja asiakaskunnan monipuolisuus, pitää sisällään. Ruoka- ja juomapuolella on valtavasti kokeilemisen arvoisia ja tekemättömiä juttuja, joita pääsemme nyt Tullikamarin kanssa hyvässä yhteistyössä toteuttamaan.

Janne Salonen on kokannut viime vuodet Nokia River Golfin ravintolapäällikkönä. Tullikamari on hänelle tuttu ja tärkeä paikka, tosin lähinnä asiakkaan näkökulmasta.

– Keikkapaikkanahan tämä on sellainen, että viihdytty on aina oikeastaan keikasta riippumatta. Täällä on fiilis ja miljöö kohdallaan, Salonen kehuu.
 

Tulossa: terassikeittiö ja show & dinner -illat

Tullikamarin ruokapuolen kivijalan muodostavat jatkossakin lounas ja brunssit. Lounasta tarjoillaan kuten ennenkin: arkisin kello 11–14, buffet-kattauksena, ihan kaikenlaisille ruokailijoille.

– Toivon, ettei kenenkään täytyisi enää käyttää sellaisia sanoja kuin ”kasvisruokavaihtoehto” tai ”erityisruokavalio”. Keittiön näkökulmasta kaikki on kuitenkin nykypäivänä niin helppo toteuttaa. Jos se on sun ruokavalio, se on sun normi, Lindqvist linjaa.

Lauantaibrunsseilla kaksikko aikoo tyydyttää kokeilunhaluaan: maukkaan ja monipuolisen perusmätön rinnalle tuodaan rohkeasti erilaisia makumaailmoja vaihtelevilla teemoilla. Viimeistään kesäkuussa koronarajoitusten hellittäessä avataan lisäksi Klubin terassin pop up -keittiö.

Tärkeä kehityskohde on myös iltaruokailu. Ennen pitkään valikoimaan on tarkoitus tuoda esimerkiksi show & dinner -tyyppisiä kokonaispaketteja.

Miikka Lindqvist haluaa tehdä Tullikamarista paikan, jonne asiakas uskaltaa tulla vilkaisemattakaan ruokalistaa, koska tietää tulevansa viihtyisään paikkaan, jossa häntä kohdellaan hyvin ja jossa hän saa aina hyvää ruokaa.

– Tykkään siitä, että ihmiset osaavat nykyään vaatia eivätkä vain tyydy siihen mitä saavat. Koska mehän ollaan töissä heitä eikä itseämme varten. Jos he jotain pyytävät, niin totta kai me tehdään! Ja se on se syy, jonka takia he tulevat meille myös uudestaan.

Klubin vappubrunssi lauantaina 1.5.2021 kello 11 ja 13.
Ennakkovaraukset: mirka@tullikamari.net 

www.tullikamari.net

Takaisin ylös