Historiallisia rock-keikkoja ja valovoimaisia poptähtiä – Tullikamarilla ja Tavara-asemalla esiintyy yli 130 huippuartistia!

Banneri, jossa valkoisella pohjalla mustavalkoisia artistien kuvia. Valokuvissa Ellinoora, Aki Tykki, Popeda ja Erja Lyytinen. Bannerin reunoilla mustia ja punaisia graafisia elementtejä. Keskellä Tavara-aseman ja Tullikamarin logot sekä teksti "Kevät 2024".

Pakkahuoneen ja Klubin lavoille nousevat muun muassa uutta levyään työstävä Jesse Markin, karismaattinen Janna, jazz-mestarien luotsaama Lassy-Eskola ja viikinkimetallin supertähti Peyton Parrish. Tavara-asemalle puolestaan rantautuu tatuointifestivaali ja ensimmäinen lastenvaatteisiin keskittyvä Second Hand -tapahtuma.

Tullikamari ja Tavara-asema hemmottelevat musiikin ystäviä ennätyksellisen laajalla ohjelmistolla. Tapahtumataloissa nähdään kevään ja kesän aikana yli 130 huippuartistia, ja uusia täydennyksiä keikkakalenteriin tehdään koko ajan.

Legendaarisen Tullikamarin lavalle nousevat upeaääninen Ellinoora, kansainvälistä suosiotakin saavuttanut Jesse Markin ja brittiläinen rocksuuruus The Darkness. Vuoden tapahtumapaikkanakin palkitulla Tavara-asemalla yleisöä puolestaan villitsevät muun muassa rakastettu lauluntekijä Antti Autio, uutta musiikkia julkaiseva Saimaa ja positiivista energiaa säteilevä Portion Boys.

– Taloissamme järjestettiin vuonna 2023 loppuunmyytyjä tapahtumia todella paljon, ja sama tahti näyttää jatkuvan. Täysille saleille esiintyvät muun muassa Suomen menestyneimpiin artisteihin kuuluva Kaija Koo, sukupolvensa ääneksi tituleerattu ibe ja pitkästä aikaa keikkaileva Don Huonot. Voisikin sanoa, että Tampere vahvistaa asemiaan elävän musiikin ykköskaupunkina, toteaa Tampereen Kulttuurikamarin ohjelmapäällikkö Janne Laurila.

Legendojen kiertueita ja kansainvälisiä kulttibändejä

Tapahtumatalojen kevättä tähdittävät myös monet muut suosikkiyhtyeet ja kiinnostavat artistitulokkaat. Hiljattain 1-vuotissyntymäpäiviään juhlineella Tavara-asemalla esiintyvät muun muassa Suvi Teräsniska, Pete Parkkonen, Erja Lyytinen, Neljä Ruusua, Atomirotta, Klamydia, Ursus Factory, A. W. Yrjänä, Huora, 22-Pistepirkko ja Michael Monroe.

– Luvassa on myös historiallisten rock-iltojen sarja. Tavara-asemalla nähdään lyhyen ajan sisään Hectorin loppuunmyyty Herra Mirandos -konsertti, Kasevan 50-vuotisjuhlakeikka ja Popedan ensiesiintyminen Olli Hermanin kanssa, Laurila listaa.

Tullikamarin saleissa Pakkahuoneella ja Klubilla taas konsertoivat esimerkiksi Janna, JVG, Erika Vikman, Lasten Hautausmaa, Uniklubi, Jonne Aaron, F, MELO, Aknestik, Aki Tykki sekä Johanna Kurkela ja Johanna Iivanainen. Odotettuja kansainvälisiä vieraita ovat Ruotsin ykkösyhtyeisiin 70-luvulla lukeutunut Kebnekajse (SWE) ja kulttimainetta nauttiva postrock-kokoonpano Godspeed You! Black Emperor (CAN).

Tampereelle saapuvat myös bluesrockin mestari Walter Trout (USA), sukupolvensa merkittävimpiin jazz-muusikoihin lukeutuvat Timo Lassy ja Jukka Eskola sekä timbayhtye Papucho y Su Manana Club (CUB). Tuimaa poljentoa ohjelmistoon tuovat goottimetallin kärkinimi Cradle of Filth (GRB), saksalainen metallijyrä U.D.O. (DEU) ja viikinkimetallin supertähti Peyton Parrish (USA) – unohtamatta kotimaisia jytistelyn mestareita Mokomasta Turmion Kätilöihin.

Uusia yökerhoja ja koko perheen kulttuuririentoja

Juhlakansaa tanssittavat myös uudenkarheat yökerhot. Tavara-asemalla hurjan suosion saavuttaneet K40-discot ovat saaneet rinnalleen kotimaisen diskomusiikin helmiä esittelevän Sata Salamaa -illan ja elektroniseen musiikkiin keskittyvän TEKNOASEMAN. Tullikamarilla Big Popia ja muita klassikkoyökerhoja täydentää queer-teemainen Club Nylon.

Tavara-asema tekee myös uusia aluevaltauksia. Tapahtumatalossa kokoonnutaan heti helmikuun alussa kaksipäiväiseen Tampere Tattoo & Art Festiin. Luvassa on lisäksi perheen pienimmille sopiva konsertti Benny Törnroos & Muumipeikon tähtihetki, ja suosittu Tavara-asema Second Hand keskittyy maaliskuussa lasten vaatteisiin.

– Vastaamme yleisön toiveisiin, ja Tavara-asema Second Hand saa rinnalleen lapsille suunnatun teematapahtuman – tuttu aikuisten Second Hand jatkuu jälleen toukokuussa! Jatkamme myös molemmissa taloissa aktiivista saavutettavuustyötä. Kehitämme parhaillaan uusia tapahtumia ja toimintamalleja, joista pääsemme kertomaan kevään aikana lisää, summaa Tampereen Kulttuurikamarin markkinointi- ja myyntipäällikkö Kristiina Paananen.

Tapahtumakesä tuo Tampereelle Suomi-indien tähdet

Tavara-asemalla kesän kohokohdaksi nousee uudistunut Uusi Tampere. Festivaali on muuntautunut tapahtumien sarjaksi, joka tuo kaupunkiin omaehtoisen musiikin huiput viitenä iltana kesä–elokuussa. Uusi Tampere -iltoja tähdittävät Eevil Stöö & Stepa, DJ Kridlokk, Malla, pehmoaino, Ruusut, Paperi T, Maustetytöt, Litku Klemetti, Scandinavian Music Group & Ikuiset ystävät ja Yona. Jokaisessa illassa on mukana myös uusi, kiinnostava artistitulokas ja nimekäs DJ sekä vaihtuvia ruokaelämyksiä.

Tullikamarilla taas vietetään tuttua kaupunkilaisten juhannusjuhlaa Valtteri Festivalia, jonka artistit julkistetaan myöhemmin keväällä. Kesän huipentaa elokuussa Pakkahuoneella järjestettävä konsertti, jossa Rockin SM-kisojen 1984 kärkikolmikko Peer Günt, Kolmas Nainen ja Keba nousee pitkästä aikaa samalle lavalle.

Liput kaikille vuoden 2024 keikoille myy Tiketti!

Tähän mennessä julkaistu vuoden 2024 ohjelmisto:

Tullikamari

Tavara-asema

Takaisin ylös