Tullikamarin aukiolle nousee kaksikerroksinen terassikeidas

Tampereen Tullikamarin aukiolle rakentuvan 370-paikkaisen beer gardenin valikoimasta löytyy jopa 50 olutta. Ruokaa ja juomaa pääsee nauttimaan toukokuun puolivälin jälkeen myös yläilmoihin, kun rakenteilla olevat torniterassit avataan asiakkaille.

Tullikamari avasi vapunaattona kolmannen ja suurimman terassialueensa. Se sijaitsee Tullikamarin aukion eteläpäädyssä, Kulttuuritalo Telakkaa vastapäätä ja lähellä Tullintori-kauppakeskuksen sisäänkäyntiä.

Beer garden -tyyppisellä 370 asiakaspaikan terassilla virvokkeensa pääsee nauttimaan myös yläilmoissa. Vielä helatorstain helteillä tämä ei kuitenkaan onnistu; rakenteilla olevat kaksi terassitornia avataan asiakkaille toukokuun puolivälin jälkeen.

Terassilaajennus on toteutettu yhteistyössä Kulttuuritalo Telakan kanssa. Telakka laajentaa samassa yhteydessä omaa terassiaan, jonne sinnekin nousee oma torninsa. Näin Tullikamarin viereen syntyy yksi Tampereen suurimmista ja houkuttelevimmista terassikeitaista, josta kaupungin voi nähdä uudesta näkökulmasta.

Idea yhtenäisestä terassilaajennuksesta oli Tullikamarin ja Telakan yhteinen. Tässä kaksi kilpailevaa yritystä löi hynttyyt yhteen elävöittääkseen kehittyvää keskusta-aluetta, rakennusprojektia johtava visuaalinen ja tekninen suunnittelija Nadja Räikkä kertoo.

– Halusimme luoda kaupunkiin uuden ajanvietto- ja kohtaamispaikan. Kilpailun sijaan kollegiaalinen yhteistyö hyödyttää kaikkia. Yhdessä olemme enemmän, Tullikamarin kehitysjohtaja Tero Viikari jatkaa.

* *

Tullikamarin uusi terassi on suunnattu erityisesti oluen ystäville. Erilaisia oluita on tarjolla noin 50 erilaista.

– Ale-juomia on yli 20, lagereita yksitoista. Lisäksi on stoutia, porteria, vehnäolutta ja muutamia erikoisuuksia, ravintolapäällikkö Mirka Sirviä-Mäkelä kertoo.

– Laajan viinivalikoiman lisäksi listalta löytyvät talon sangriat, kuohuvat ja tietysti alkoholittomat juomat.

Kesäkuun aikana terassille pystytetään pop up -keittiö, jota pyörittää loppuunmyydyllä vappubrunssilla ja viime viikon lounaskattauksilla Tullikamari-taipaleensa aloittanut Brocco Catering. Keittiön herkut ovat tilattavissa myös Tullikamarin muille terasseille.

Uusi terassi on oma anniskelualueensa, josta ei ole pääsyä Tullikamarin sisätiloihin tai muille terasseille. Asiakaspaikoista noin puolet on katettu, joten tarjoilut voi nauttia huoleti ulkoilmassa, vaikka vähän ripottelisikin. Alueelta löytyvät myös kattavat saniteettitilat, esteetöntä wc:tä myöten.

Uusi terassi kasvattaa Tullikamarin terassikapasiteetin peräti 770 asiakaspaikkaan. Tullikamarin muut terassit sijaitsevat Tullikamarin aukion pohjoispäädyssä (150 asiakaspaikkaa) ja rautatieaseman suunnassa sijaitsevan Pakkahuoneenaukion puolella (250 asiakaspaikkaa).

* *

Terassikokonaisuuden rakenteita on ollut toteuttamassa helsinkiläinen ripustus- ja rakennealan yritys JDR-Rigging Oy. Viihtyvyyttä alueille tuodaan esimerkiksi istutuksilla ja koristeluilla.

– Näkymät muuttuvat, kun kesä etenee. Lehdet tulevat puihin, köynnökset kasvavat, myöhäiskesän kasvit alkavat kukkia. Syksyn pimetessä valaistuksen merkitys kasvaa, Nadja Räikkä kertoo.

Terassien toimintaa jatketaan niin pitkään kuin sää sallii, mahdollisuuksien mukaan jopa lokakuun loppuun asti. Rakennus-, maankäyttö- ja anniskeluluvat kattavat myös ensi vuoden, joten Tullikamari aikoo jatkaa kolmen terassin taktiikalla myös kesällä 2022.

– Terassihankkeessa yhteistyö Tampereen kaupungin kanssa on ollut todella joustavaa. Siitä haluamme kiittää erikseen, Tero Viikari sanoo.

* *

Tullikamarin Klubi (Tullikamarin aukio 2, Tampere) terasseineen avoinna 10.5.2021 alkaen maanantaista lauantaihin. Lisätiedot ja ajanmukaiset aukioloajat Facebookissa ja Instagramissa.

Facebook: klubitampere

Instagram: @tullikamaritre