To 5/9/2024

The HU20:30

TBA 19:30

  • Pakkahuone
  • K18
  • alk. 47€
  • Ovelta 50€
  • Ovet 18:00

Osta lippuja

Lataa...

MONGOLIALAISSENSAATIO THE HU KAHDELLE KEIKALLE SUOMEEN SYYSKUUSSA!

Ulan Batorin jämerin vientituote, hunnu rock -yhtye The HU saapuu syyskuussa Suomeen. Mongolian äärettömien arojen ääni, samanistinen kurkkulaulu ja vuosisatoja vanhat perinnesoittimet soivat metallisin sävelin 5 .päivä syyskuuta Tampereen Pakkahuoneella.

Nopeasti maailmanmaineeseen noussut folk metal -yhtye The HU perustettiin 2016. Yhtyeen jäsenet, Galbadrakh Tsendbaatar, Nyamjantsan Galsanjamts, Enkhsaikhan Batjargal ja Temuulen Naranbaatar, yhdistävät perinteistä mongolialaista musiikkia ja länsimaista rock-musiikkia ainutlaatuisen omaperäisesti, hyödyntäen mongolialaisia perinteisiä soittimia kuten hevosenpääviulu morin khuuria ja tovshuuria sekä moniäänisiä höömei- ja gargyraa -kurkkulaulutyylejä. The HU:n musiikki pohjautuu voimakkaasti mongolikansojen juuriin ja historiaan, ja tämä myös näkyy yhtyeen sanoituksissa ja visuaalisessa ilmeessä.

Jo The Hun ensimmäiset singlet "Yuve Yuve Yu" ja "Wolf Totem" nousivat nopeasti kansainväliseen suosioon, keräten miljoonia katselukertoja YouTube-palvelussa. Mongolialaista soturikulttuuria ja modernia raskasta rockia yhdistellyt niin kriitikkojen kuin yleisönkin kiittelemä esikoisalbumi "The Gereg" julkaistiin 2019. Pitkäsoitto poiki mongolialaisille levytyssopimuksen myös Yhdysvaltoihin ja asemoi yhtyeen kertaheitolla isoisten joukkoon raskaamman musiikin globaalilla musiikkikentällä ja johti useisiin yhteisprojekteihin alan suurten nimien kuten Jacoby Shaddixin (Papa Roach), Lzzy Halen (Halestorm) ja Danny Casen (From Ashes to New) kanssa. 2019 ilmestynyt The HUn uudelleenversiointi Metallica-klassikosta Sad But True sai laajaa huomiota ja kiitosta niin faneilta kuin kriitikoilta, ja jopa Metallica itse otti innolla vastaan The HU:n uuden version ja antoi sille virallisen siunauksensa.

Tuska-festivaalilla 2023 esiintynyt yhtye on kiertänyt laajasti ympäri maailmaa. The HUn ainutlaatuinen lähestymistapa musiikkiin ja kyky yhdistää eri genrejä on tuonut heille tunnustusta sekä musiikkialalla että sen ulkopuolella. Muun muassa Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO on tunnustanut The HUn saavutukset mongolikansan perinteiden tunnettuuden edistämisessä antamalla yhtyeelle arvonimen Artist for Peace, maailman ensimmäisenä metalliyhtyeenä.

Tapahtumissamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Lue lisää

Takaisin ylös