Pe 8/3/2024

Nordic Stew

Lassy-Eskola21:30

  • Klubi
  • K18
  • alk. 29,50€
  • Ovelta 32€
  • Ovet 20:00

Osta lippuja

Lataa...

LASSY - ESKOLA : NORDIC STEW

Sukupolvensa merkittävimpiin muusikoihin lukeutuvat saksofonisti Timo Lassy (s. 1974) ja trumpetisti Jukka Eskola (s. 1978) yhdistävät voimansa uudella Nordic Stew -albumilla ja live-projektilla. Lassy ja Eskola ovat tehneet yhteistyötä 1990-luvulta asti. Merkittävin yhteinen kokoonpano oli The Five Corners Quintet , kansainvälisesti menestynein kotimainen jazz-yhtye ja uuden suomalaisen 2000-luvun jazzsukupolven suunnannäyttäjä. Sittemmin kumpikin heistä on luonut omaa soolouraansa ja julkaissut useita omia albumeita.

Miesten ensimmäinen yhteisprojekti on kuitenkin antanut odottaa oikeaa hetkeä. Vuonna 2022 ystävykset pääsivät viimein toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa ja matkustivat New Orleansiin äänittämään albumillisen omaa musiikkiaan paikallisten huippumuusikoiden kanssa. Syntyi Nordic Stew , sekoitus Lassyn ja Eskolan musiikillisia kokemuksia yhdistettynä suureen rakkauteen jazzin synnyinkaupunkia kohtaan.

Yhtenä inspiraationa albumin tekemiseen liittyy myös tarina Andania laivasta, jonka mukanaan tuomien amerikansuomalaisten muusikoiden välittämänä jazzmusiikki rantautui Suomeen 1920-luvulla. Nyt 100 vuotta myöhemmin Lassy ja Eskola ovat vieneet sen takaisin syntysijoilleen ja päivittäneet siitä oman versionsa.
Levynjulkaisukiertueelle Lassy ja Eskola tuovat pitkän linjan huippumuusikoita New Orleansin monipuolisesta jazzskenestä.

Lassy - Eskola Nordic Stew LIVE:
Timo Lassy tenor sax
Jukka Eskola trumpet
David Torkanowsky piano
Roland Guerin bass
Jason Marsalis drums
Miika Jämsä tuba

Tapahtumissamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Lue lisää

Takaisin ylös